неділю, 6 квітня 2008 р.

Чарівний голос України


В березні ц.р. минула 10 річниця смерті Квітки Цісик (1953-1998рр). Квітка мала незрівняний голос - чистий і ніжний. Її голос зачаровує з перших хвилин. Квітка співала душею,тому відомі українські пісні в її виконанні набули особливої краси.
Відійшла у розквіті сил... Дуже шкода...

Ось коротка довідка про Квітку Цісик з Вікіпедії:
* * *
1953 Квінс, Нью-Йорк - 29 березня 1998), співачка-сопрано, відома виконавиця українських народних пісень, виконувала заголовні пісні у фільмах, виступи на американському телебаченні (у рекламі); співала у Ґентській опері (Бельгія), одержала нагороду "Оскар" ("You Light Up My Life", 1977).
Народилася 4 квітня 1953 року в Квінсі, Нью-Йорк. Її батько, скрипаль Володимир Цісик, вчив її грати на скрипці з 5 років. Здобула освіту за класом вокалу в Mannes School of Music.
Квітка Цісик цікава своїми двома українськими альбомами - "Kvitka - Songs of Ukraine" та "Kvitka - Two Colors". Обидва ці альбоми були родинними проектами....
В 1983 разом з матір'ю Квітка відвідала Україну, а після проголошення незалежності України мріяла дати серію концертів на Батьківщині. Та її мрії не здійснилися. 29 березня 1998 р., не доживши 5 днів до свого 45-річчя вона померла від раку грудей.

додаткові матеріали про Квітку Цісик:
http://www.citylife.com.ua/index.php?id=8&tid=93&art=122
Пісні у виконанні Квітки Цісик можна послухати тут:
http://taras2008.ucoz.ua/load/

Немає коментарів: