середу, 15 липня 2009 р.

Битва за душі...

Чимало людей, в тому числі віруючих, з захопленням дивляться широко розрекламовану телепередачу "Битва екстрасенсів". "Екстрасенси" знаходять заховані речі і людей,розповідають про події минулого і майбутнього,визначають людські болячки і тп. Більшість загалу сприймає ці речі як "дар Божий". Ось тут і проблема. Господь у Біблії чітко і ясно забороняє займатися такими речами і називає це гріхом. Зверніть увагу,що Бог добре знає,що були і є люди,які цим займатимуться,отож і забороняє! Це Його воля і Його право.

"Не звертайтесь до духів померлих та до ворожбитів, і не доводьте себе до опоганення ними" (Левит 19:31)
"А душа, що звертається до померлих духів та до чарівників, щоб блудити за ними, то Я зверну Своє лице проти тієї душі, і винищу того з-посеред народу його". (Левит 20:6)
"Нехай не знайдеться між тобою такий, хто переводить свого сина чи дочку свою через огонь, хто ворожить ворожбу, хто ворожить по хмарах, і хто ворожить по птахах, і хто чарівник, і хто чорнокнижник, і хто викликає духа померлого та духа віщого, і хто питає померлих. Бо гидота для Господа кожен, хто чинить таке..." (Повт.Закону 18:10-12)
"А коли вам скажуть: Запитуйте духів померлих та чародіїв, що цвірінькають та муркають, то відповісте: Чи ж народ не звертається до свого Бога?" (Ісаї 8:19)

Віщуни і чародії були в усі часи. Чимало з них дивували людей своїм "даром". До них зверталися правителі і прості люди і...цим грішили. Біблія каже,що той хто це робить (гадає,віщує,займається магією і тп) - грішить,так само як той,хто звертається до віщуна - "І понесуть вони свою провину, яка провина того, хто питається, така буде провина пророка..." (Єзек.14:10). "Горе тим, що шиють чародійні обв'язки на суглоби рук, і роблять хустки на голову всякого зросту, щоб ловити душі..." (Езек.13:17)

"Можливості" ворожбитів викликають в людей захоплення і подив. Але само це і потрібно лукавому - спершу здивувати,а потім занапастити душу. Ще за часів Мойсея чарівники робили "чудеса", але то були "чудеса" не Божі,а диявольські. Апостол Павло попереджає,що диявол може втнути таке,що нам і не снилося! - навіть з'явитися людині у вигляді ангела світла! ("Сам сатана прикидається анголом світла!" "2Кор.11:14).Тільки подумайте - перед вами з'являється ангел у світлі, а це - диявол! Отож нехай ніхто не спокушається "екстрасенсами", а наблизиться до Бога. Навіть "виліковуючи" хвороби,екстрасенси можуть занапастити вам душу,а про це мало хто думає. Люди хочуть бути здоровими,поправити невдачі у бізнесі,вирішити приватні справи. Їх не хвилюють наслідки... А мали б хвилювати!

Немає коментарів: