пʼятниця, 25 грудня 2009 р.

Чим корисна квашена капуста?


Вживання капусти зміцнює організм, підсилює стійкість до багатьох захворювань, усуває безсоння й головні болі. Сучасні вчені пояснюють це тим, що овоч містить майже весь набір вітамінів, зокрема противиразковий вітамін U, фітонциди, ферменти, солі калію, кальцію, фосфору, заліза, йоду.
Клітковина капусти поліп шує моторну діяльність кишківника й позитивно впливає на розвиток корисної кишкової мікрофлори. Крім того, клітковина сприяє виведенню з організму шлаків і холестерину, що запобігає атеро склерозу.“Санітар кишківника” – так називають квашену капусту, бо в ній містяться молочна й оцтова кислоти, що пригнічують розвиток гнильних бактерій. Із капусти в розсіл переходить багато корисних речовин, тому його використовують як дієтичний продукт із цілющими властивостями.
ДЖЕРЕЛО:ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА

Немає коментарів: