вівторок, 29 січня 2013 р.

Чи все Христос зробив для спасіння?

Щоранку багатьма телеканалами транслюються виступи відомих у світі проповідників. Не будемо критикувати геть усе, що чуємо і бачимо, бо поміж нього є добре, але вестимемо мову про хибне. Для прикладу - нині почув від Коупленда, що Христос зробив для нашого спасіння все, що міг, але не повністю - бо ж Він не міг САМ за нас помолитися, щоб ми прийняли Його в своє серце, прийняли це спасіння, щоб воно дійсно стало нашим. Іншими словами, на думку Коупленда  - зробити вибір, помолитися, прийняти Христа, як свого Спасителя  - повинні ми самі. Отож, виходить, що Христос зробив не все? Що Він не спроможний без нас і наших власних зусиль зробити спасіння нашим надбанням? Тепер вибір за нами, тепер нам час докласти зусиль і довершити справу спасіння? На щастя, це не так. На щастя Син Божий таки зробив геть УСЕ, щоб ми мали прощення гріхів, життя і спасіння. На щастя, Його Євангеліє досі є тією могутньою "силою Божою" (Римлян 1:16), яка навертає грішника, викликає в його серці каяття, а потім лікує його дорогоцінними ліками Христової Доброї Звістки. Не ми самі приходимо до Бога і стаємо Його дітьми, а Він робить нас ними. Він діє щодо нас Своїми цілющими засобами благодаті у Слові і Таїнстві. Він притягує нас до Себе! Він кличе нас! Його голос з віку до віку лунає зі сторінок Святого Писання. Його воля незмінна - Він хоче, щоб всі люди спаслись і прийшли до пізнання правди, щоб ніхто не загинув... (1Тимофія 2:4, Івана 3:16). Коли Син Божий промовив на хресті - "Звершилось!", то цим було стверджено виконання для нашого спасіння і вічного життя УСЬОГО! Ось чому ми вдячні Христові - бо Він виконав ВСЕ, досконало, правдиво, дієво, на віки!  Він зробив це - і став нашим СПАСИТЕЛЕМ і ВИКУПИТЕЛЕМ! Ще кілька цитат з Писання:

Iвана 3:36 Хто вірує в Сина, той МАЄ вічне життя; а хто в Сина не вірує, той життя не побачить а гнів Божий на нім перебуває.
Iвана 5:24 Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той МАЄ, і на суд не приходить, але перейшов він від смерти в життя.
Iвана 6:47 Поправді, поправді кажу Вам: Хто вірує в Мене, життя вічне той МАЄ.
Iвана 6:44 Ніхто бо не може до Мене прийти, як Отець, що послав Мене, не притягне його, і того воскрешу Я останнього дня...
Ефесян 2:8 Бо спасенні ви благодаттю через віру, а це не від вас, то ДАР БОЖИЙ...
Римлян 3:23-25 23 бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави, 24 але безкоштовно виправдуються Його благодаттю, через відкуплення, що в Ісусі Христі, 25 що Його Бог дав у жертву примирення в крові Його через віру, щоб виявити Свою правду через відпущення давніше вчинених гріхів...
Дiї апостолів 16:31 Віруй в Господа Ісуса, і будеш спасенний ти сам та твій дім.

Немає коментарів: