суботу, 27 грудня 2014 р.

ПРО РОЛЬ ТА СЛУЖІННЯ ЦЕРКВИ

...[справедлива - ТК] критика надто потрібна в наш час, коли видима християнська церква стала дуже активною та часто спрямовує свої зусилля на вдосконалення соціальних, економічних та політичних умов у світі. Через цю активність церква може здаватись живою силою в світі. Але часто-густо подібні зусилля пов’язані цілком з ігноруванням вчення та Господніх заповідей. Діла, не вмотивовані Євангелієм навряд чи є звершеними перед Богом. Їм бракує найнеобхіднішої складової частини - любові...Головне завдання церкви - проповідувати Євангеліє в його чистоті і правді та здійснювати Таїнства відповідно до Христового запровадження. Якщо це нехтується, або якщо Євангеліє затьмарюється всіма видами фальшивого вчення, церква може бути зайнятою день у день, з ранку до ночі, але її діла ніколи не будуть “довершеними” в очах  Бога, тому що така діяльність не є працею, якою Бог призначив їй займатись. Також цікаво спостерігати скільки церковної турботи про бідних та зневажених сьогодні проявляється не у справжніх вчинках любові та доброти, але радше у політичних справах, часто-густо здійснюваних через високооплачуваних лобістів, які переймаються проблемами бідних за гроші інших людей.  Подібні діла також  навряд чи є “довершеними” в Божих очах, хоча вони можуть бути  політично доцільними та слугувати засобами підтримки громадського порядку. ...Про так зване “соціальне Євангеліє” двадцятого століття. В багатьох регіонах...християнська релігія перетворилась ні на ніщо інше, як на піклування про соціальний та економічний добробут людей.  Однак, можна мати всі потреби достатньо забезпеченими, користуватись усіма громадянськими правами, мати гарний будинок і здорову їжу, і все ще бути нужденним та мізерним, тому що потреби душі не задовольняються. Через те релігія, яка спонукає людей надто турбуватися про їжу, пиття та одяг, робить надто мало або взагалі нічого не робить для того, щоб принести їм надію та радість, котрі приходить від прощення їхніх гріхів через кров Христа. Така релігія, по суті справи, не задовольняє людські потреби і не заслуговує на те, щоб називатися християнською релігією.
З.Беккер, Коментарі до книги Об'явлення
(переклад з англійської Т.Коковського, 2006).

Немає коментарів: