понеділок, 10 квітня 2017 р.

Молитва за мир і Україну

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, Амінь!
Дорогий небесний Отче,
У Своєму Святому Слові Ти кажеш:  «І впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім'я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого, і повернуть зо злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край!»  (2Хронік 7:14).  До Тебе ми підносимо нині свою молитву, на Тебе одного кладемо надію, у Тобі шукаємо добра, втіхи, порятунку і захисту.
Псалмоспівець, свіщаючи Твою волю, каже: «1 Чого то племена бунтують, а народи задумують марне? 2 Земні царі повстають, і князі нараджуються разом на Господа та на Його Помазанця» (Пс.1:1-2)  Нині наша Батьківщина переживає великі випробування. Її майбутнє, а також майбутнє всіх людей в Україні – це те, що хвилює кожного, хто живе на цій землі, хто щиро бажає миру та злагоди.
Милосердний Боже, ми знаємо, що для Тебе немає неможливої жодної речі. З каяттям, зі щирим і покірним серцем ми звертаємося до Тебе, нашого небесного Отця і Всемогутнього Бога через Твого Однородженого Сина, а нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа і благаємо: лише Ти можеш допомогти нам не впасти у прірву, до котрої ми зараз наблизились, лише Ти можеш дати нам мир, а нашій країні і народові благословенне життя.
Допоможи нам, Боже наш, об’єднатися в ці важкі часи. Допоможи навчитися поважати і розуміти одне одного, виявляючи терпіння, любов, милосердя, каяття і прощення. Допоможи нам, якщо потрібно, бути готовими пожертвувати власним благополуччям і всім, що в нас є, заради нашого майбутнього та майбутнього наших дітей. Допоможи пізнати Твою святу волю щодо нас, нашого народу та країни.
Дай нам мудрості і вкажи вірну дорогу. Дай мудрості і правдивого Божого страху провідникам нашої країни, політикам, депутатам, службовцям. Дай побожності, мужності і сміливості нашому війську і нашим захисникам. Дай кожному з нас збагнути, як найкраще ми можемо прислужитися нашим ближнім.  Наверни, Боже наш, наших ворогів, які розпочали війну і злочини,  до каяття. Приведи їх до усвідомлення того, що вони служать злу і є інструментами сил зла. Утримай їх від пролиття невинної крові та гріха, від скоєння того, що може занапастити їхні душі і допровадити до пекла.
Дай нам бути вдячними за щоденний хліб, який Ти нам даєш.  Дай нам завжди пам’ятати, що кожен з нас може в будь-який час бути покликаний Тобою від земного життя до вічності. Допоможи нам бути готовими до цього і ще міцніше триматися Твого Сина, який викупив нас Своєю кров’ю і дарував прощення провин, спасіння і вічне життя. Дай нам служити Тобі з правдивим страхом і радіти у Тобі з побожним трепетом (Пс.2:11).
Захисти нас, Боже наш, і будь до нас милостивий. Дай нам миру, спокою і злагоди.  Запевни нас у Своїй незмінній любові. Прости нам наші провини. Не відкинь нас від Свого лиця, спаси і помилуй. В ім’я Ісуса Христа, Амінь! 

Немає коментарів: