суботу, 1 липня 2017 р.

Історичні постаті: Петро Болбочан

Колись славний командувач Петро Болбочан, український патріот і державник звернувся до Центральної Ради з переконливим проханням створити і очолити Збройні Сили України. Соціалісти з ЦР не дозволили, Винниченко переконав загал, що мілітаризація є злом, що усі армії треба ліквідувати, що Україна не повинна мати свого війська. (за цю історичну помилку Україна заплатить велику ціну!) Згодом Болбочан на вимогу Петлюри відмовився укладати угоду з більшовиками, за що і заплатив головою. Висновок: співаючи дифірамби ЦР та соціалістам тих часів, не забуваймо робити висновки і не наступати на ті ж граблі. Соціалісти, марксисти та іже з ними завжди дивитимуться в бік Москви і Україна та українська справа буде для них на другому місці, а на першому - боротьба проти "українського буржуазного націоналізму". Смерть Болбочана є свідченням того, що український соціаліст радше вб'є державника націоналіста, аніж поступиться своїми соціалістичними поглядами.

ПРИМІТКА: З листів полковника Болбочана

«Бідна Україна, ми боремося з большевизмом, весь культурний світ піднімається на боротьбу з ним, а український новопосталий уряд УНР йде на зустріч большевизмові й большевикам!.. Ви не можете розібратися в самих простих життєвих питаннях, (а) лізете в міністри, отамани, лізете в керівники великої держави, лізете в законодавці замість того, аби бути самими звичайними урядовцями і писарцями.»

"Генеральний Штаб весь час не вірив мені, що наступають організовані, міцні регулярні частини російського совітського уряду... Це військо воює з ідеєю українства, воно з наміченою метою йде знищити все те, що підтримує Україну".

"Червоний колір є емблема нашого ворога – большевика, а у нас є національний колір".

Немає коментарів: