четвер, 24 серпня 2017 р.

Молитва до Дня незалежності України

Всемогутній і милосердний Боже, з Твоєї ласки 26 років тому Україна здобула незалежність і нині ми дякуємо Тобі за всі благословіння, якими Ти обдарував нашу країну і весь український народ.  Впродовж цих років і усіх століть історії України виявлялася Твоя могутня правиця, присутність і керівництво.
Ми часто збочували на манівці і відпадали від Тебе, але Ти щоразу повертав нас до Себе, посилаючи випробування.  Ти піклувався про нас і не полишав нас ніколи.  Молимось до Тебе: дай нам серця, сповнені щирого каяття, палкої віри і твердого покладання на Тебе, щоб ми належно цінували Твої дарунки благодаті, виявляючи Тобі послух і вдячність.
Дай нам бажання і готовності служити Тобі задля добра нашому народові і на славу Тобі.     Навчи нас бути відповідальними за наші слова і вчинки, за теперішнє і майбутнє України і українського народу. Просвіти тих, кому Ти дав ласку бути при владі, щоб вони побожно, з правдивим Божим страхом виконували свої обов’язки і не впали у гріх самолюбства, грошолюбства, захланності та байдужості.
Захисти нас від усякого зла, недолі, голоду, війни, поділення, невіри і відпадання від Тебе. Просвічуй і далі наші серця Своїм живим, вічним і святим Словом. Нехай Євангеліє Твого Однородженого Сина, а нашого єдиного Господа і Спасителя Ісуса Христа шириться теренами України і вкорінюється, приносячи плід у вигляді спасенних душ.
Даруй українському народові і нашій країні правдивий мир, злагоду і нелицемірну любов до Тебе і ближніх. Утримуй нас у спасенній правдивій вірі в Твого Сина, який живе і царює з Тобою і Святим Духом  нині і повіки. Амінь!

Немає коментарів: