четвер, 16 листопада 2017 р.

На спомин про Соломію Крушельницьку

До речі, наша славна Соломія була однією з перших краянок, що сіли за кермо автомобіля. Примадонна опанувала керування автомобілем і придбала авто для себе!

Якось вдома (у Львові) під час уроку вокалу Соломія Крушельницька, що була дуже шляхетною і вишуканою панею хотіла навчити свого студента правильного дихання під час співу і показати, як саме повинна "працювати" грудна клітка. Варта уваги її виняткова делікатність щодо цього - звертаючись до студента, вона промовила: "Чи пан дозволить мені доторкнутися до панського тіла? :-)"
П.С. Які часи були! Яке виховання! Які манери! Які люди!

Будучи викладачем вокалу у Львівській консерваторії, Соломія Крушельницька нерідко запрошувала своїх студентів до свого помешкання. У важкі повоєнні часи пані Соломія частувала студентів, котрих лагідно називала дітьми, тістечками, котрі пекла сама.

Рецепт тістечок від Соломії Крушельницької
Соломія Крушельницька
Квадратики крухі складані
15дк (150г) масла
20дк (200г) борошна
3 жовтки
1ст. ложка сметани
1ст. ложка цукру
Тісто вимісити, (розтачати), покраяти в квадрати. Кожний квадрат смарувати люкром з 1 білка і цукру (збити 1 білок з 120 г цукру) і так спекти. (25-30 хв. при 170-1800С). Спечені (охолоджені) перекласти тертою рожою (будь-яким густим повидлом). В дужках подані ремарки Галини Огорчак. (Джерело: Фото Старого Львова)

Немає коментарів: