вівторок, 10 липня 2018 р.

Каяття і сповідь в житті віруючих

Прийдіть, і будемо правуватися, говорить Господь: коли ваші гріхи будуть як кармазин, стануть білі, мов сніг; якщо будуть червоні, немов багряниця, то стануть мов вовна вони!
Ісаї 1:17
Довкола нас чимало людей, котрі не ходять до Церкви, не причашаються,не сповідаються, а натомість кажуть, що мають Бога у серці і живуть побожно. Якраз у тім і проблема, бо віруючій людині мають бути конче притаманні ознаки віри, про котрі каже Бог у Писанні - Хрищення, приналежність до спільноти віруючих, спільна молитва, відвідини Служби Божої, слухання та вивчення Божого Слова, участь у Святім Причасті тощо. Одна з цих рис - каяття у гріхах і сповідь. Бог надав владу щодо відпущення гріхів Церкві, покликаним душпастирям. Сповідь і відпущення гріхів є великим Божим благословенням для грішника. Без сповіді і каяття християнського життя нема. Належиться перепрошувати один одного, сповідатись перед священиком, Церквою і Богом. Боятися каяття і сповіді - не мати віри, покладання на Господа і Його ласку, бо ж грішити не бояться зазвичай. Написано:
13 А митник здалека стояв (у храмі)та очей навіть звести до неба не смів, але бив себе в груди й казав: Боже, будь милостивий до мене грішного!...
Матвія 18:13
15 коли прогрішиться твій брат проти тебе, іди й йому викажи поміж тобою та ним самим; як тебе він послухає, ти придбав свого брата.
Матвія 18:15
16 признавайтесь один перед одним у своїх прогріхах, і моліться один за одного...
Якова 5:16
Сказавши оце, Він (Ісус) дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого! 23 Кому гріхи простите, простяться їм, а кому затримаєте, то затримаються!
Івана 20:22,23

Немає коментарів: