суботу, 21 січня 2012 р.

Кілька корисних порад


Порада 1-ша
Якщо ви користувач Google Chrome i сервісу для світлин Picasa, то слід пам'ятати, що під час редагування світлин в Picasa програма залишає у тому ж сховищі ("папці") відредаговані фото, а оригінали відсилає до окремого сховища [.picasaoriginals]. Таке додаткове сховище створюється для кожної "папки" зі світлинами, причому воно, зазвичай, приховане у файловому менеджері. Щоб побачити його, слід встановити опцію  - "показувати" приховані файли або папки.  Після цього можна зберегти оригінали світлин на окремому носієві, або видалити їх - це суттєво збільшить робочий простір вашого "жорсткого диска".
Порада 2-га
Користувачі Dropbox, Gmail та Chrome можуть відтепер скористатись додатком Attachments.me for Gmail. Після його встановлення у "вікні" поштовика Gmail праворуч, трохи вище тексту листа  з'являється "віконце" "Attachments". З його допомогою вкладені в лист файли можна завантажити у вибране користувачем місце в Dropbox. Суттєво - це "працює" у новому оформленні Gmail.
Порада 3-тя
Якщо ви користувач Amazon Kindle, прийміть до уваги, що в існуючих нині моделях яскравість екрану не регулюється, тому для комфортнішого читання необхідне достатнє освітлення або футляр з підсвіткою. Файли .doc, .docx, .txt  - зручно переводити в формат Kindle за допомогою програми Send To Kindle (SendToKindleForPC-installer.exe). Після встановлення програми в меню, яке з'являється при наведенні на файл "мишкою" помітите опцію "Send to Kindle". Вибраний файл буде конвертовано у формат Kindle і надіслано безпосередньо на ваш пристрій для читання. Вам залишиться лише помістити його у відповідну колекцію книг чи файлів. Окрім того, під час встановлення на ПК програма "прописує" принтер "SendToKIndel", що дає можливість відправляти на пристрій файл безпосереднього з MS Word! Суттєве зауваження! Все це "працює" лише за умови, що ваш Kindle зареєстровано на Amazon і в нього є функція доступу до Інтернету (у мене це wi-fi). Є ще одна програма для переведення файлів у формат, який "бачить" Kindle - вона називається Calibre.
Порада 4-та
Текстові файли, завантажені у Kindle, розміщуються в пристрої у сховищі - "documents". Туди ж слід завантажувати файли .MOBI (цей формат пристрій "бачить" без конвертування), якщо ви завантажили у ньому книгу безпосередньо з Інтернету на свій ПК. Для цього під'єднайте свій Kindle до ПК з допомогою кабелю USB -  ваш ПК розпізнає пристрій як зовнішній диск. За допомогою файлового менеджера скопіюйте файли .MOBI з ПК у папку "documents" вашого Kindle.

Немає коментарів: