пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

Роздуми про молодіжне служіння в Церкві

Ми винайшли більше способів розважати нашу молодь, і все це в ім'я Христа. Плоди молодіжного служіння насправді були не такими вже й добрими. Ми розважали їх до смерті, буквально жертвуючи їхньою вічністю заради миттєвостей. Натомість те, що ми повинні були зробити, - це подвоїти зусилля щодо катехизації. Проблема полягала в тому, що ми, насправді, не знали, що таке катехизація.

Справжнє молодіжне служіння – це не те, що відбувається в церкві, а вдома. Справжнє молодіжне служіння – це спостереження за тим, як батьки моляться, люблять, прощають, уважно ставляться до поклоніння Богові і беруть участь у ньому, а також надають високий пріоритет тому, що відбувається в поклонінні. Це перша лінія зміцнення віри, і це пагорб, на якому потрібно померти, а не веселощі, призначені для того, щоб увічнити брехню про те, що поклоніння Богові – це веселощі, Церква – це веселощі, християнське життя – це веселощі. 

Справжнє молодіжне служіння відбувається тоді, коли чоловік є духовним головою сім'ї і коли він демонструє у своєму житті, що означає любити жертовно. Справжнє молодіжне служіння відбувається тоді, коли дружина відповідає взаємністю на цю любов і любить жертовно. Справжнє молодіжне служіння відбувається, коли батьки приводять своїх дітей на богослужіння і в Недільну школу, сідають з ними на лаву і запитують, чого вони навчилися в Недільній школі. Справжнє молодіжне служіння – це коли батьки виконують уроки з катехизму зі своїми дітьми і вшановують побожну людину в Церкві як людину, гідну їхньої молитви та поваги.

Ні, я не проти веселощів. Я навіть не проти всюдисущих екранів. Але християнське життя – це не про те, що робить нас щасливими. Воно про те, що робить нас святими.

о.Пітерс

Немає коментарів: