середа, 6 травня 2009 р.

Сало і розум :-)

Група дослідників з Університету Каліфорнії (США) виявила, що гормон ліпіду (oleoylethanolamide, OEA), на який перетворюються жирні кислоти в кишечнику, сприяє поліпшенню пам’яті. Тепер вчені мають намір приступити до розробки нового лікарського засобу, який зможе повною мірою використовувати медичний потенціал OEA. Річ у тому, що підвищений рівень OEA сприяє зниженню рівня холестерину і триглециридів у крові, що дає можливість використовувати його в боротьбі із зайвою вагою. Окрім цього, вчені заявили, що речовина OEA здатна покращувати пам'ять, активізуючи ту частину мозку, яка пов'язана з фіксацією спогадів та емоцій. За словами авторів проекту, "пігулкою пам'яті", яка імітуватиме дію жирної висококалорійної їжі, в майбутньому зможуть скористатися люди, що ставлять різні цілі. Наприклад, пілюлі відмінно підійдуть для студентів, що готуються до іспитів, або для людей, які страждають на недоумство.
ДЖЕРЕЛО: АРАТТА
Коментар: От тількі в нас часто буває "горе від розуму" :-)

Немає коментарів: