суботу, 18 березня 2023 р.

Роблю все, що можу

Повчальні християнські оповіді...

ВСЯ ДОБІРКА ОПОВІДЕЙ ТУТ: https://tinyurl.com/mrpesdfy

Переклад з англійської Т.Коковського, 2023

Якось у лісі сталася велика пожежа. Всі звірі і птахи втекли на узлісся і тремтіли від страху, не знаючи, що робити. Вони спостерігали за тим, як полум'я знищувало красу їхнього дому. Нарешті один крихітний колібрі підлетів до водойми і набрав у дзьоб кілька крапель. Згодом він хутко полетів до вогню і кинув краплину на полум’я, що набирало сили.

o Він робив це знову і знову.
o Крапля за краплею.
o Він снував туди-сюди безперервно 
o Знову і знову.

Мешканці лісу спостерігали за ним і кричали: «Що ти робиш? Це ж безглуздя!»

Колібрі відповів їм: «Я роблю все, що можу».

Ми нерідко буваємо пригнічені страхом або масштабністю проблеми. Нас паралізує страх і відчуття безпомічності, впевненість, що ми безсилі і не можемо нічого зробити. Ми порівнюємо себе з іншими і доходимо висновку, що не можемо рівнятися з ними. 

Поміркуймо про щось мале. Те, що ми вважаємо малим і незначним, насправді може бути значним у Божій низці речей. Ви коли-небудь помічали, що погляди Бога і цього світу на речі протилежні? Світ каже: «Будь першим!» натомість Бог каже: «Будь останнім». Світ каже: «Іди, іди, іди!» натомість Бог каже: «Зупинись». Світ каже: «Чим більше, тим краще!» натомість Бог каже: «Мале важливе».

Вдову, яка кинула до скарбниці храму дві монети ( Луки 21:1-4), Ісус похвалив і сказав: «Поправді кажу вам, що ця вбога вдовиця вкинула більше за всіх! 4 Бо всі клали від надлишка свого в дар Богові, а вона поклала з убозтва свого весь прожиток, що мала...». В Луки 16:10 Він говорить: «Хто вірний в найменшому, той і в великому вірний». 

В Божих руках мале може стати великим. Пригадаймо, як п’ятьма хлібами і двома рибами Ісус нагодував понад п’ять тисяч людей, ще й дещо залишилося. (Івана 6:1-13) 

Коротка оповідь про колібрі може нагадувати нам, що кожен з нас завжди може робити те, що він може. Все, що ми робимо для Господа Ісуса, важливе в Його очах і має значення. 

o Кожне промовлене Слово Боже
o Кожна молитва
o Кожен вчинок милосердя
o Кожні обійми
o Кожна копійка пожертви на служіння Євангелія

Для нашого ВЕЛИКОГО Бога мале має значення!

Немає коментарів: